2014. május 28., szerda

Szentesi cserépkályha és kályhacsempe II.

A cserépkályha tulajdonképpen egy úgynevezett samott téglákból épített tűztér, amelyet hőálló mázas csempékkel fednek be.
A kályha belsejében kialakított bonyolult járatokban keringve a forró füst leadja a hőenergiát, melyet az átmelegedő kályhacsempék továbbítanak a szobába.

Szentesi cserépkályha - Stefánia cserépkályha

A cserépkályha fűtési mechanizmusa így a napsütéséhez hasonló: a kályhából sugárzó hő felmelegíti a helyiségben lévő tárgyakat, és ezek fűtik fel a szoba levegőjét. 
Egy kályha élettartama ezért 3 tényezőn múlik: a minőségi alapanyagokon, a helyes tüzelési módon, és az azt felépítő kályhásmester szakértelmén. „A kályhaépítő megkerülhetetlen szereplő a cserépkályha történetében. Ő az, aki felméri a környezetet, kiszámolja a méreteket, beszerzi az anyagot, megtervezi és felépíti a cserépkályhát. Minden vevőnknek azt tanácsoljuk, hogy a kályhásmester kiválasztásában legyenek a leghatározottabbak, hiszen az ő vállán nyugszik az egész folyamat. Azoknak, akik csupán érdeklődnek, vagy nem ismernek ilyen szakembereket, mi kiváló, évtizedes tapasztalattal rendelkező kályhásmestereket tudunk ajánlani a saját partnereink közül." 


Warhol típusú modern cserépkályha Szentesről

A kályhacsempe mellett az építéshez szükséges minden alapanyagot és a tüzeléshez való kellékeket is árulunk, tehát nálunk egy füst alatt beszerezhetnek mindent. Ezt nem csak a vevők, de a kályhások is nagyon szeretik. A velük való jó kapcsolat, hosszú távú együttműködés egyébként is nagyon fontos a számunkra, mert az ő munkájuk nélkül nem tud tökéletesen megvalósulni az, amit a vásárlóink megálmodnak, hiába tökéletes az alapanyag.

Kalandozásunk a cserépkályhák és kandallók világában lenyűgöző élmény volt. A hagyományos
fűtés valóban nem csak pénztárcakímélő, de otthonteremtő erejű is, ezért mindenképpen
érdemes rajta elgondolkodni.
Mielőtt azonban döntene, okvetlenül látogasson el az ország legnagyobb kandalló és cserépkályha bemutatótermébe! A kellemesen duruzsoló, szebbnél szebb kályhák láttán garantáltan beleszeret majd az egyedi fűtésbe.
A szerelem garantált.

A cikk első része >>>

                                                                                              A zöld otthonban megjelent cikk / A Szentesi Cserépkályha engedélyével




*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokhoz nincs szükség regisztrációra